• Print now (printer friendly version)
  • Email this page

Beach House @ Lorne

This project involved an extensive renovation and the addition of a basement and second storey to a residence in Lorne.

Quick Facts

Project Type Award Winning, Houses and Offices
Project Materials Timber
Project Size Medium
Completed Project Yes
Completion Date 2008

Map Location

Lorne, Victoria

Project Team

Builder GD Construction
Architect Studio 101

Project Description

This project involved an extensive renovation and the addition of a basement and second storey to a residence in Lorne.

The framing consists of:

  • Timber joists and steel beam first floor framing.
  • Timber roof framing with minimal steel.
  • Timber framed extensions to existing decks.
  • Walls include extensive glazing and altered cladding.
  • Extensive use of timber cladding.

 

 

Awards

Australian Timber Design Awards 2008 - Winner: Best renovation
Australian Timber Design Awards 2008 - Winner: Best use of cypress timber
Australian Timber Design Awards 2008 - High Commendation: Overall award